Het geslacht

GIRCOUR

Om privacy redenen zijn niet alle gegevens zichtbaar. Wil je deze wel zien, vraag dat dan even.

Wil je meewerken aan het onderhouden van deze stamboom, meld dat dan hier.

 

klik hier voor de toegang tot de stamboom

De naam Gircour wordt voor het eerst in Nederland gesignaleerd, als Nicolaas Gircour tesamen met Matthieu Gircour in 1826 bij een notaris in Breda verschijnt.
Nicolaas, zoon van Nicolas Gircour en Marie Genson, is rond 1796 geboren in Mont Saint Martin. In Middelburg trouwt hij begin 1827 met de Antwerpse Elisabeth van den Bril. Zij krijgen daar een dochter Sophie, die helaas snel weer overlijdt. Nicolaas is koopman, maar dat gaat niet helemaal zoals het hoort. Als gevolg van een faillisement wordt hij enige tijd gedetineerd.
Het gezin verhuisd naar Bergen op Zoom, waar zij nog twee dochters en een zoon krijgen. Tussen 1835 en 1838 is het gezin verhuisd naar Den Haag. De Gircouren worden daar verder verblijd met vier kinderen.
Na het overlijden van Nicolaas in 1843, trouwt dochter Maria Sophia met August Guillaume Frederik Kapitz, gaat Catharina Cornelia het leven door met Adrianus Oostdam. Elisabeth van den Bril is met de jongste zoon Louis Francois teruggekeerd naar Antwerpen en Louis Antoine huwt in 1900 met Marie Stephania Leopoldina Stracke.....